Zaalhockey

Zaalhockey is naast het veldhockey in Nederland enorm populair aan het worden. Er wordt op een kleiner veld gespeeld met balken aan de zijkanten in een team van 6 spelers. Het spel vraagt nog meer techniek, tactiek en slimmigheid dan op het veld. Maar ook discipline: foutjes kunnen snel worden afgestraft door de tegenpartij. Het spel is een garantie voor veel doelpunten en spektakel.


Het is echt een mooi spelletje waarbij je als sporter je techniek en snelheid enorm ontwikkelt.


Sinds seizoen 2018-2019 is DHV in het bezit van een prachtige blaashal op eigen terrein met twee zaalhockeyvelden. Hierdoor heeft ieder lid de mogelijkheid om in de ‘winterstop’ tegen een kleine extra betaling de zaal in te gaan.


De KNHB organiseert voor de 6-tallen, 8-tallen, junioren en senioren zaalhockeycompetities. Deze worden gespeeld in de maanden december, januari en februari. Houd er rekening mee dat er ook in het eerste en laatste weekend van de Kerstvakantie gespeeld kan worden. De competitie wordt in 5 of 6 speeldagen afgewerkt. Op een speeldag (zaterdag óf zondag) speel je twee wedstrijden op één locatie.


Net als op het veld worden er selectie- en breedteteams gevormd. Meestal gaan breedteteams als 1 team van het veld, de zaal in. Voor selectieteams die zaalcompetities spelen worden selecties gehouden.


Kleding en uitrusting

Alle spelers dragen hetzelfde tenue en moeten zaalschoenen dragen (witte zolen!) en wordt aangeraden een speciale zaalhockeystick en een zaalhandschoentje aan te schaffen. Keepers krijgen van de club beschermende hoezen voor de legguards en zaalriempjes voor de klompen te leen.


Kosten zaalhockey vind je op de contributiepagina


Ieder jaar wordt er op de DHV een voorlichtingsbijeenkomst geregeld m.b.t. de zaalhockey. Hier wordt uitleg gegeven over allerlei aspecten. Houd de site dus goed in de gaten.


Wil je nu al meer informatie? Neem dan contact op met [email protected].