Meisjes A2- HCOB - Hockeyclub Overbetuwe MA1 : 1 - 5 

Een zaterdag met meisjes A2 op pad .....

vandaag mochten we uitspelen tegen hockeyclub OverBetuwe uit Elst, om 10 minuten over half één verzamelden we in het altijd zonnige Deventer om de tour te beginnen. Iedereen in een auto, keeperstas mee, ballentas mee en hop op weg richting Elst. Onderweg(net voorbij Apeldoorn) kwam er een smsje binnen, "onze auto heeft een lekke band, kan iemand ons oppikken?" ... dankzij mooi gebruik van de app groep waren er twee auto's die de plek des onhels wisten te bereiken, nadat de voorste auto rakenlings langs de vangrail nog net op tijd een andere auto wist te ontwijken. Maar gelukkig 12 speelsters + coach wisten de weg te vervolgen, enigsinds op elkaar gepakt(wat overigens sfeer verhogend bleek) kwamen we dan uiteindelijk aan in Elst bij hockeyclub OverBetuwe. 

Een nieuwe club, drie velden waaronder één waterveld en een nieuw kil en koud clubhuis(dan is dat oude clubhuis in Deventer toch nog zo slecht nog niet). We mochten op het waterveld, in eerste instantie blij maar het bleek een glij veld te zijn.

We hadden besloten om met een vliegende keep te starten en een opgeschoven voorstopper. Het eerste kwartier konden we er niet aan wennen wat leidde tot 0-2, echter in de overige minuten van de eerste helft herpakten de meisjes A2 zich zeer sterk en creëerden kansen.
De rust, als coach hoef je deze meiden niet te vertellen wat ze moeten doen. Ze coachten elkaar goed, waarvoor mijn complimenten!
Gezamenlijk werd besloten om de tweede helft toch met een keeper in de goal te spelen, voor Merle de schone taak nadat ze in het keepspak werd gehezen kon de wedstrijd beginnen(scheidsrechters begonnen moeilijk te doen, dat het lang duurde ... wat een gezeur). 
De tweede helft startte we zeer sterk en scoorden (2-1), ook de tactische zet om met keeper te spelen werkte; de verdediging stond weer als een huis en in de aanval kwamen er kansen. Helaas scoorde OverBetuwe nog twee keer (4-1) en wij niet, meisjes A2 bleef door hockeyen en knokken .. .. maar met één wissel op de bank tegen drie wissels bij de tegenstander werd de energie minder en als dan ook nog eens het scheidsrechters duo een wanprestatie liet zien dan zakt de moed je in de schoenen; een voor iedereen duidelijke achterbal werd als strafcorner gegeven wat tot een doelpunt leidde (ongeloof en verbazing). Ondanks dit voorval bleven de meisjes A2 door hockeyen met in de laatste minuut nog een kans op een doelpuntje voor ons, het was verdiend geweest maar helaas.
Een verloren wedstrijd, dat is niet erg maar op deze manier .... De meiden liepen gezamenlijk het veld af opweg naar welverdiende ranja, geen tegenstander gezien; kennelijk is het 'Shake Hands' principe bij OverBetuwe nog nog niet doorgedrongen.
Nu even een paar weekenden rust, nieuwe poule indelingen en dan beginnen we weer. 

De Coachterug naar vorige pagina
Handige schema's
Acties


Jaarplanning
Digitaal wedstrijdformulier

iOS app Android app

Agenda
24-6    MA1
26-6    MA1
26-6    Dames trim woe
1-7    MA1
3-7    MA1
6-7    MA1
8-7    MA1
10-7    MA1
Hele agenda
Vandaag jarig
Lynn Haarsman
Gijs van der Hoeven
Dorien Huyer
Gideon Karsten
Dorien Kleverwal
Livia Leerink
monique van lieshout
Liza Lommen
Inez Neppelenbroek
Monique Rogier
Daniela Talamini
Julian Wevers
Laatste verslagen
Nog geen verslagen.