Vorige

Vele handen maken licht werk

8-2 Nieuws
en toch echt licht werk was het niet...

Begin deze week raakte de blaashal beschadigd. Er ontstond een flinke scheur die ervoor zorgde dat de hele hal instortte. Er waren een aantal lampen kapot en nog wat andere spullen beschadigd. Het belangrijkste was wel dat er niemand gewond was geraakt.Vanochtend vroeg al repareerden de mannen van Polyned de flinke scheur met een soort van lasapparaat. En niet met een grote naaimachine zoals sommigen dachten.

En daarna mochten de 20 vrijwilligers ook aan de slag. Het isolatiemateriaal en de twee lagen folie waren door de fikse wind een flink stuk onder de stalenconstructie door opgewaaid en opgerold. En omdat het behoorlijk geregend en ook nog gevroren had, was het een behoorlijk gewicht dat getrotseerd moest worden. Met man en macht euhm vrouw is er getrokken aan de 3 lagen om alles weer glad te krijgen. Maar als je weet dat alle lagen behoorlijk vochtig waren en dus niet gemakkelijk verschoven, weet je dat het bijna niet te doen was. Er is meerdere malen aan diverse kanten van de hal getrokken aan het zeil. 

En daarna werd de zaal opgeblazen om al het water en ijs te verwijderen. En wat kwam er veel water vanaf. Een aantal vrijwilligers bleven buiten de hal om aanwijzingen te geven. En de rest ging allemaal naar binnen om het zeil te begeleiden zodat de flinke plens met water goed van de zaal afkwam. Dat kostte behoorlijk wat kracht. Volgens de wiskundigen onder ons lag er ongeveer 20 ton water op. En naast dat het zwaar is, was het veel! Het gras stond op sommige plekken een flinke tijd blank.Nadat al het water eraf was, hebben we met z’n allen de zaal weer platgelopen. En is weer de hele groep aan de slag gegaan met het nog een keer rechttrekken van de zeilen. En zonder het water ging dat een stuk beter.

Helemaal glad is niet gelukt, maar dat gaan we van de zomer fiksen. Dan halen we laag voor laag alles van de zaal af, poetsen we de boel schoon en bouwen we alles laag voor laag netjes op.Voor nu kon de zaal weer opgeblazen worden, zijn halverwege het opblazen de kapotte lampen vervangen en is alles weer in orde gemaakt. 

En dat allemaal door de twee mannen van Polyned en de vrijwilligers, Rob Koops, John Boeyen, Rebecca Visschedijk, Job Gielen, Michiel van der Veldt, Joost Bronsvoord, Milan Nijsse, Aderie Schoep, Paul van Dijk, Kesem Ali, Derk Josephus Jitta, Jaap van den Graaf, Christaan Loeber, Arnout Nefkes, Anne van der Horst Bruyn, Atze Bosma (voor de foto helaas al weg), Paul Bosma (met zijn pa mee), Rob Muller en Maaike Calis. 

Grote dank namens DHV!


 
8-2-2024