Vorige

Dames 1 voert spanning op in Amstelveen

13-11 Nieuws
Lieve  volgers, familie en trouwe supporter(s),

Na een prachtige 0-6 overwinning afgelopen vrijdag op Spitsbergen Dames 1 in de Silvercup, zijn wij op zondag 12 november afgereisd naar VVV (Veni Vidi vici) dames 1, oftewel het mooie Amstelveen. De zon verwelkomt ons in het westen van het land. Vervolgens begonnen wij ijzersterk aan Q1, aanvallende corner hier aanvallende corner daar VVV had weinig tot niks in te brengen. Maar toch eindigde Q1 met een tussenstand van 0-0. De lijn trokken wij goed door in Q2, na goed verdedigend werk hebben wij een prachtige actie opgezet wat resulteerde in de 0-1 voorsprong… En nu door! Hiermee gingen wij de rust in, na een rondje fruit en een korte bespreking met tactische aandachtspunten zijn wij met een goed gevoel Q3 ingestapt. VVV heeft wat tactische aanpassingen gedaan waardoor wij niet meer wisten waar wij het zoeken moesten in het veld. Een domper als je kijkt naar het goede spel in Q1 en Q2. Het bleef spannend maar wij behouden de voorsprong in Q3! Vervolgens zijn wij het laatste kwart in gegaan, VVV voerde de druk extra op daardoor vloog helaas de 1-1 erin… Het werd onnodig een hele spannende wedstrijd. Over en weer zijn er genoeg kansen geweest om op voorsprong te komen in Q4. De kansen die wij hadden gingen er niet in en uit de strafcorners hebben wij niet genoeg rendement behaald. Daar komt VVV weer aangestormd, met nog ongeveer 6 minuten te spelen vliegt de 2-1 erin voor de thuisploeg. Dit was tevens ook de eind uitslag. Een teleurstellend resultaat gezien de eerste helft. Helaas hebben wij het in Q3 en Q4 uit handen gegeven. Komende week gaan wij goed evalueren en reflecteren zodat wij aankomende zondag de hele wedstrijd ons mannetje staan! Wij spelen dan thuis om 12.45 uur tegen Upward Dames 1. Wij kunnen jullie steun goed gebruiken en zien jullie graag aankomende zondag langs het hockeyveld!💛🖤

Motto van de week: alle ballen moeten naar ‘Zoef de Haas’.

Leuk feitje: De meiden van dames 1 keken elkaar allemaal aan: ‘wie is Zoef de Haas?’ schijnt het een handpop te zijn uit het kinderprogramma de Fabeltjeskrant. Hij kwam maar liefst voor in beide seizoenen;)