Vorige

Silver Cup DHV

18-3 Nieuws Gele rook, vuurwerk, applaus, gejuich, het was duidelijk dat er afgelopen vrijdag wat te doen was op DHV. En met de zachte temperaturen waren er flink wat mensen op de been om DHV aan te moedigen. Heren 1 had voor de jeugd ook nog popcorn geregeld. En dat was goed te merken. Er was ook behoorlijk veel jeugd aanwezig.

Dames 1 en Heren 1 kwamen beiden in de Silver Cup uit tegen GHBS (Groningen). Goed om te weten: GHBS speelt 1e klasse. En onze twee top teams spelen 2e klasse. Voor degenen die het niet gezien hebben. De eerste 3 kwarten keek je bij beide wedstrijden naar twee teams die tegen elkaar opgewassen waren. Het was absoluut niet te zien dat onze Dames en Heren een klasse lager spelen. Wat een top-acties, wat een snelheid, wat een strakke passes. En wat hebben we twee geweldige keepers. Beiden super scherp op de aanvallen van GHBS.

Bij de Dames viel pas in de 70e minuut het winnende goal van GHBS. En bij de Heren was dat pas in de 53e minuut. Echt een resultaat om trots op te zijn. GHBS heeft het totaal niet cadeau gehad. Ze hebben er hard voor moeten knokken.

Pas in de laatste minuten werd duidelijk dat GHBS ietwat te groot was. En dat had voornamelijk te maken met de conditie. Hier en daar wat kramp zorgde voor net dat balletje te kort of net dat sprintje niet trekken. Op de andere vlakken deden ze zeker niet onder voor GHBS.

We hebben al te horen gekregen dat beide teams blij waren met al het publiek. De gele rookpluimen, het vuurwerk en het keiharde gejuich, geschreeuw en gefluit heeft ze regelmatig vleugels gegeven. Dus spelen beide teams thuis? Kom dan kijken en aanmoedigen.

Wil je ook via social op de hoogte blijven van hun activiteiten? Van bijvoorbeeld de tosti van de week van Heren 1? Of de wedstrijden van Dames 1? Op instagram zijn ze beiden heel actief!Dames 1


Heren 1
 
18-3-2023