Zaalhockey 

 Zaalhockey seizoen 2017-2018

Zaalhockey competitie

De zaalcompetitie wordt gespeeld in de maanden december, januari en februari. Houd er rekening mee dat er ook in het eerste en laatste weekend van de Kerstvakantie gespeeld wordt. De competitie wordt in 5 of 6 speeldagen afgewerkt. Op een speeldag (zaterdag óf zondag) speel je twee wedstrijden op één locatie.

Zaalteams

Alle junioren- en seniorenteams spelen met 6 tegen 6 in de zaal.

Alle deelnemende teams moeten minimaal uit 10 spelers bestaan bij opgave. Ervaring leert overigens dat het prettig is met 12 spelers deel te nemen, dan heb je voldoende wisselmogelijkheid. Wisselen gebeurt bij zaalhockey sneller en vaker, omdat het spel veel intensiever is.

Zaaltrainingen/clinics

Wij hebben net al in voorgaande jaren grote moeite om voldoende trainingsruimte in te huren. Dit jaar zijn we er in geslaagd om de meeste teams training te kunnen aanbieden in de zaal (zie trainingschema op de site). Daarnaast bieden we de breedte teams twee clinics aan, deze vinden plaats in november. Ed van Orden en Toine Veenhuis  zullen deze clinics verzorgen. Het staat coaches/trainers uiteraard vrij om zelf op zoek te gaan naar extra zaalruimte; de kosten hiervan zijn dan voor het team.

Kleding en uitrusting

Alle spelers moeten zaalschoenen dragen (witte zolen!) en wordt aangeraden een speciale zaalhockeystick en een zaalhandschoentje aan te schaffen (zaalsticks en –handschoentjes verkrijgbaar op de voorlichtingsbijeenkomst).Keepers krijgen van de club beschermende hoezen voor de legguards en zaalriempjes voor de klompen te leen.

Kosten zaalhockey

De kosten van de zaalhockey worden niet vanuit de reguliere contributie betaald. Als een lid deelneemt aan de zaalcompetitie, betaalt hij of zij hiervoor een aanvullende contributie.

Net als vorig seizoen zijn deze extra bijdrages:

€ 100,- voor spelers die elke week training krijgen in Gorssel of de Kroon in Deventer

€ 50,- voor spelers die alleen op veld 3 trainen(incl. clinics).

Dit jaar zijn er een aantal teams die om de week gaan trainen of training krijgen in het Haarhus in Schalkhaar. Voor deze teams moet de bijdrage nog door het bestuur worden vastgesteld maar dit zal naar verwachting rond de € 75,- zijn.

Zaaldienst/Scheidsrechters

Alle teams die in de A, B, C en D-categorie spelen moeten zorgen voor zaalwacht en scheidsrechters op de dag(en) dat er in een thuishal gespeeld wordt. Dat geldt dan voor alle poulewedstrijden (3 tot 6) op dat dagdeel.

De topklasse teams moeten in tegenstelling tot voorgaande jaren voor iedere wedstrijd een eigen scheidsrechter meenemen

De jongste jeugd teams moeten voor elke wedstrijd die ze spelen een spelbegeleider leveren en zaalwacht als ze een thuishal dag hebben.

Alle teams bij de senioren moeten naar elke wedstrijd één scheidsrechter meenemen en een dagdeel zaalwacht verzorgen.

Voorlichtingsbijeenkomst

Op 1 November was er een voorlichtingsbijeenkomst over zaalhockey. Daar is uitleg gegeven over allerlei aspecten van zaalhockey (spelregels, wisselbeleid, competitie, materialen, etc.). Veel van die informatie kan je teruglezen in het informatieboekje.

Klik hier voor het informatieboekje zaalhockey 2017-2018 
Handige schema's
Acties


Jaarplanning
Digitaal wedstrijdformulier

iOS app Android app

Agenda
30-5    Familie hockeytoernooi
3-6    KNHB selectiedagen oost
12-6    M8E2
12-6    ALV
15-6    KNHB Slotdag Jongste Jeugd
17-6    KNHB selectiedagen oost
Hele agenda
Vandaag jarig
Lydia Gerritsma
Thijs Muller
Babs Voordes
Britt Willems
Laatste verslagen
Nog geen verslagen.