Zaalhockey 

Zaalhockey seizoen 2016-2017

Zaalhockey competitie

De zaalcompetitie wordt gespeeld in de maanden december, januari en februari. Houd er rekening mee dat er ook in het eerste en laatste weekend van de Kerstvakantie gespeeld wordt. De competitie wordt in 5 of 6 speeldagen afgewerkt. Op een speeldag (zaterdag óf zondag) speel je twee wedstrijden op één locatie.

Zaalteams

Alle junioren- en seniorenteams spelen met 6 tegen 6 in de zaal.

Alle deelnemende teams moeten minimaal uit 10 spelers bestaan bij opgave. Ervaring leert overigens dat het prettig is met 12 spelers deel te nemen, dan heb je voldoende wisselmogelijkheid. Wisselen gebeurt bij zaalhockey sneller en vaker, omdat het spel veel intensiever is.

Zaaltrainingen/clinics

Wij zijn niet in staat voldoende trainingsruimte in te huren om alle teams een wekelijkse training te kunnen aanbieden. Ook dit jaar is er dus alleen zaaltraining voor de selectieteams. Het staat coaches/trainers van andere teams uiteraard vrij om zelf op zoek te gaan naar zaalruimte; de kosten hiervan zijn dan voor het team.

Wij bieden voor de breedteteams clinics aan. Deze vinden plaats in een aantal weekenden in november. Ed van Orden en Toine Veenhuis  zullen deze clinics verzorgen. Daarnaast krijgen de breedteams zaalhockeytraining op het veld.

Kleding en uitrusting

Alle spelers moeten zaalschoenen dragen (witte zolen!) en wordt aangeraden een speciale zaalhockeystick en een zaalhandschoentje aan te schaffen (zaalsticks en –handschoentjes verkrijgbaar op de voorlichtingsbijeenkomst).Keepers krijgen van de club beschermende hoezen voor de legguards en zaalriempjes voor de klompen te leen.

Kosten zaalhockey

De kosten van de zaalhockey worden niet vanuit de reguliere contributie betaald. Als een lid deelneemt aan de zaalcompetitie, betaalt hij of zij hiervoor een aanvullende contributie. De contributie voor dit seizoen is € 100,- voor spelers die trainen in een zaal (incl. trainer) en € 50,- voor spelers die niet trainen in een zaal (incl. clinics).

Zaaldienst/Scheidsrechters

Alle teams die in de A, B, C en D-categorie spelen moeten zorgen voor zaalwacht en scheidsrechters op de dag(en) dat er in een thuishal gespeeld wordt. Dat geldt dan voor alle poulewedstrijden (3 tot 6) op dat dagdeel.

De topklasse teams moeten in tegenstelling tot voorgaande jaren voor iedere wedstrijd een eigen scheidsrechter meenemen

Alle teams bij de senioren moeten naar elke wedstrijd één scheidsrechter meenemen en een dagdeel zaalwacht verzorgen.

Voorlichtingsbijeenkomst

In oktober verzorgen we een voorlichtingsbijeenkomst over zaalhockey, waar we uitleg zullen geven over allerlei aspecten van zaalhockey (spelregels, wisselbeleid, competitie, materialen, etc.). Hiervoor worden alle coaches en spelers uitgenodigd, die zich hebben opgegeven voor de zaalcompetitie.

http://www.deventerhockey.nl/files/library/informatieboekje%20zaalhockey%20dhv%202016-2017%20(1).docx

 


 
Handige schema's
Acties


Jaarplanning
Digitaal wedstrijdformulier

iOS app Android app

Agenda
22-10    MB1
24-10    6 tegen 6 D-lijn
25-10    Oefenwedstrijd MB1
26-10    6 tegen 6 D-lijn
28-10    JF2
28-10    Oefenwedstrijd M8E1
28-10    competitie wedstrijden
28-10    JD1 drieluik
Hele agenda
Vandaag jarig
Gijs van der Veldt
Laatste verslagen
15 okt - Veterinnen A vervolg