Jongste Jeugd 

Tot deze groep behoren kinderen die nog niet in 11-tallen spelen.


De groep is als volgt onderverdeeld:

·Leeftijd vanaf  4 jaar t/m 6 jaar j/m: funkeys

·Geboortedatum ligt tussen 01-10-2011 t/m 30-09-2012: benjamins j/m

·Geboortedatum ligt tussen 01-10-2010 t/m 30-09-2011: F-teams (3-tallen) j/m

·Geboortedatum ligt tussen 01-10-2009 t/m 30-09-2010: E-teams (6-tallen) j/m

·Geboortedatum ligt tussen 01-10-2008 t/m 30-09-2009: E8-teams (8-tallen) j/m

 

Als u uw zoon of dochter inschrijft via de site (leden, lid worden) krijgt u in eerste instantie bericht dat een TC-lid met u contact op zal nemen om u te berichten of en wanneer uw zoon/dochter toegelaten wordt tot de trainingen. Tot aan dit officiële bericht is het niet mogelijk om mee te trainen! Als u officieel bericht heeft ontvangen van het TC-lid, dan kunnen wij uw zoon/dochter als kandidaat-lid verwelkomen.
Uw zoon/dochter mag twee kennismakingslessen volgen en als hij/zij daarna nog steeds wil blijven spelen dan wordt uw inschrijving automatisch omgezet naar een lidmaatschap. Wenst uw zoon/dochter toch niet door te gaan dan dient u een afmelding naar de ledenadministratie te sturen.

 

 

Funkey groep
De funky groep is voor de allerjongsten. Zij trainen op de zaterdagmorgen van 08.45 tot 09.30 uur.

Tijdens de trainingen komen de kinderen in aanraking met een variëteit aan grondvormen van bewegen, die aansluiten bij het natuurlijke bewegingsgedrag van 5-jarigen. Op deze manier leren ze op een leuke en veilige manier omgaan met sportief bewegen en het latere gebruik van een ‘echte’ hockeystick. Tijdens de lessen maken de kinderen gebruik van knotshockeysticks, deze sticks lijken op hockeysticks maar hebben een zachte onderkant. Bij een beperkt aantal oefeningen wordt een echte hockeystick gebruikt. Het gaat om kleine groepjes kinderen zodat aan ieder kind voldoende aandacht kan worden besteed. Het trainingsprogramma is uitgewerkt en opgezet door de KNHB.

 

Als uw kind op 30 september van het peil seizoen 6 jaar is zal hij/zij de overstap naar de benjamingroep op zaterdagochtend maken.

 .

Benjamins
De benjamins trainen op zaterdag van 08.45 tot 9.45 uur. In dit eerste jaar zal hij/zij spelenderwijs leren omgaan met stick en bal en nog geen competitie spelen.

Op de zaterdag traint uw zoon/dochter in een zgn. kleurgroep. Dit is een groepje kinderen dat iedere zaterdag in dezelfde samenstelling onder begeleiding van wisselende trainers de uitgezette oefeningen uitvoert.

De kinderen worden bij de toelating tot de training ingedeeld in een kleurgroep. Er wordt naar gestreefd de kleurgroep met ca, 12 kinderen te bezetten.

Na de winterstop gaan de kinderen op de woensdagmiddag van 16.00 uur tot 17.00 uur onderling competitie spelen.  Ze worden dan ingedeeld in groepjes en spelen wedstrijdjes 3 tegen 3, de ouders worden ingedeeld als hulpouder. Dit betekent dat de ouder op de afgesproken dag helpt met het begeleiden van de wedstrijdjes.

.

F-tallen (3-tallen)
Op de woensdag traint uw zoon/dochter in een team. Dit groepje kinderen traint iedere woensdag in dezelfde samenstelling, meestal in combinatie met een ander team. Een team bestaat, bij voorkeur, uit minimaal 6 kinderen. Ieder F7-team heeft een coach. Een team heeft 1 en soms 2 coaches. De coach is meestal een ouder van 1 van de teamleden. Afhankelijk van de animo en de beschikbaarheid van trainers zal worden bezien of gedurende het jaar een tweede training op de vrijdagmiddag van 16.00 - 17.00 uur tot de mogelijkheden behoort.

Kinderen die 7 jaar zijn en voor het eerst beginnen met hockey, doen dat bij de benjamins, op zaterdagochtend.

. 

E-teams (6-tallen)
E-teams ofwel 6-tallen trainen in een team. Ze trainen 2x per week; 1x op woensdag waar de techniek wordt aangeleerd en 1x in op vrijdag waar aandacht wordt besteed aan wedstrijdsituaties. Het groepje kinderen traint meestal in dezelfde samenstelling gelijktijdig met de andere zestallen.

Een team bestaat, bij voorkeur, uit minimaal 7 kinderen. Het kan dus zijn dat uw zoon/dochter het 8-ste of misschien 9-de kind in een team is. In dat geval kan het gebeuren dat bij voldoende nieuwe aanmeldingen uw zoon/dochter in een nieuw te vormen team wordt geplaatst. Hiervan krijgt u dan vooraf bericht. Ieder team heeft een coach. Een team heeft 1 en soms 2 coaches. De coach is meestal een ouder van 1 van de teamleden.

.

E8-teams (8-tallen)
E8-teams ofwel 8-tallen trainen in een team. Ze trainen 2x per week; 1x een techniekles en 1x les waar aandacht wordt besteed aan wedstrijdsituaties. Het groepje kinderen traint meestal in dezelfde samenstelling gelijktijdig met de andere achttallen.

Een team bestaat, bij voorkeur, uit minimaal 9 kinderen. Het kan dus zijn dat uw zoon/dochter het 10e of misschien 11e kind in een team is. In dat geval kan het gebeuren dat bij voldoende nieuwe aanmeldingen uw zoon/dochter in een nieuw te vormen team wordt geplaatst. Hiervan krijgt u dan bericht. Ieder team heeft een coach. Een team heeft 1 en soms 2 coaches. De coach is meestal een ouder van 1 van de teamleden.

.

Nieuwe leden in E- en/of E8 leeftijd
Voor de E- en E8-tallen is er een speciale training voor nieuwe leden opgezet welke op de maandagmiddag van 16.15 - 17.15 uur plaatsvindt. 

.

Competitie F-, E- en E8-teams
Er zijn twee momenten waarop uw zoon/dochter competitie kan gaan spelen. Dit is vanaf september en vanaf februari van het betreffende competitiejaar. Het is mogelijk dat uw zoon/dochter de eerste hockeyervaring op doet in een ander team, dan in het team waarin hij/zij vervolgens competitie gaat spelen. De competitiewedstrijden worden op zaterdagochtend gespeeld. Wedstrijden worden zowel thuis als uit gespeeld. Om de zoveel wedstrijden wordt van u als ouders gevraagd een uitwedstrijd te rijden. Indien u niet op de geplande datum kunt dient u zelf te ruilen met een van de andere ouders van het team waar uw kind deel van uit maakt. Over de wisseling dient u de coach van het team tijdig te informeren. De data van de competitiewedstrijden staan vermeld op de website evenals de vertrektijden bij uitwedstrijden of de speeltijden bij thuiswedstrijden. Natuurlijk bent u bij alle wedstrijden altijd welkom om uw zoon/dochter aan te moedigen.

 

Bij de F-,E- en E8-teams is het gebruikelijk dat de ouders de spelbegeleiding van de wedstrijdjes op zich nemen. Natuurlijk heeft niet iedere ouder evenveel hockey ervaring. Voor alle ouders wordt daarom aan het einde van het seizoen en 1x aan het begin van het seizoen een cursus spelbegeleiding gegeven om de regels van de spelbegeleiding onder de knie te krijgen.

 .

Bardiensten / wedstrijdtafel
Gedurende het seizoen worden de ouders ingepland voor het verrichten van een bardienst of een wedstrijdtafeldienst.

Deze dienst is overigens ook af te kopen. Om gebruik te maken van het afkopen ontvangt u tijdig bericht.

 


 
Handige schema's
Acties


Jaarplanning
Digitaal wedstrijdformulier

iOS app Android app

Vandaag jarig
Anniek Groeneweg
Lisa Hoog Stoevenbeld
Julia Wolters
Laatste verslagen
17 nov - Meisjes A2 vervolg