Veterinnen A- Enschedese hockeyclub Prinses Wilhelmina DA : 3 - 1 

Jullie zeer geliefde dames veterinen A team heeft zich afgelopen winter kostelijk vermaakt in de zaal, op de skihelling, hardlopend of gewoon genietend op de bank met de open haard aan, een goed glas wijn of bier, hapjes, nog een glas wijn of bier. Gewoon het goede leven. De winterstop is altijd een periode van bezinning, rust en vooral niet op een nat en koud hockeyveld ronddartelen. Op een gegeven moment begint het dan natuurlijk wel weer te kriebelen, dan heeft Piet het er over dat de temperaturen weer omhoog en kunnen winterbanden en skisokken weer opgeruimd worden. Dat is dan voor ons ook het sein om alle verschillende DVA appgroepen voor spelers, spelers/oud-spelers/fans, de rijgroepen west en oost cq colmschate te activeren. Dit alles met de bedoeling om goed voorbereid aan de tweede helft van het seizoen te starten en natuurlijk het WhatsAppberichtenverkeer tot grote hoogte te stuwen. We mochten de eerste wedstrijd naar PW. Nu leert de ervaring dat je op verschillende manieren naar PW kan rijden, vooral als de berichtgeving is dat je wel een uur vertraging kan hebben omdat de A35 is afgesloten. Druk app verkeer over aanrijtijden, auto indelingen, de meest effectieve route en toen weer over auto indelingen. Het was duidelijk dat we nog moesten wennen aan het einde van het winterseizoen want het was niet gelijk effectief geregeld. Maar door wat schuifwerk, een move van west naar oost en een evenwichtige verdeling van de auto’s voor de zondagmorgen.

Zondagochtendvroeg, opzoek naar alle spullen en voor de zekerheid badpak en zwemvliezen mee want de eerst hockeylentestorm was in volle gang. Naast een code oranje betekende dit vooral veel regen in Enschede, een veld dat net niet blank stond, heel veel kou, regen en wind maar voor ons de ultieme kans om onze liefde voor hockey echt te testen na de winterstop. 

Kou, regen en wind maar ook een tegenstander die al ruim voor de wedstrijd zonder koffie aan de wedstrijd bespreking begon. En wat deden wij? Nou koffiedrinken en buienradar bekijken of het überhaupt nog droog zou worden. Dit was niet het geval. PW begon dus scherp aan de voorbereiding met regenjassen aan. En wij, nou wij bekeken buienradar nog een keer voor de zekerheid en deden onze zwemvliezen vast aan. PW begon de wedstrijd sterk, had wat overwicht en probeerde het verlies van de week ervoor weg te spelen. Jullie enorm geliefde DVA ploegde en zwoegde een beetje over het water gevulde veld. Wat kleine kansen, wat meer balbezit voor ons, wat kansjes voor ons, maar ook kansje voor PW. Het spel golfde letterlijk over het veld heen en weer. Ondanks de kou, regen en wind was het volgens ons een eerste helft met een hoog entertainment gehalte, gewoon een leuke wedstrijd om te zien en te spelen. Na een korte rust, want ja die kou, regen en wind, kwamen wij beter uit de startblokken. Misschien hadden we de wind wel even want er was gelijk overwicht, en meer kansen. Op het moment dat PW dacht dat ze weer wat in het spel kwamen was er de goal van Minke.  Het kantelpunt in de wedstrijd. PW was daarna niet in staat om het tij te keren en we hielen het overwicht. De 2-0 kwam na een wereldpass van Marjel, daarna was de 3-0 van Marlieke een bijzonder momentje van vissen van de hele PW verdediging. Te laat in de wedstrijd herpakte PW zich en scoorde nog wel een verdiende goal. Met driepunten en als verzopen katten kwamen we van het veld af. 

Voor diegene die het vergeten waren, ons doel is nog steeds om geen kampioen te worden. Ondanks deze winst zitten we nog steeds op de juiste koers om dit doel te behalen want de teams boven ons winnen ook. Volgende week spelen we thuis tegen Kromhouters, altijd lastig dus kom ons aanmoedigen om de wedstrijd wel te winnen maar geen kampioen te worden.terug naar vorige pagina
Handige schema's
Acties


Jaarplanning
Digitaal wedstrijdformulier

iOS app Android app

Agenda
30-5    Familie hockeytoernooi
3-6    KNHB selectiedagen oost
12-6    M8E2
12-6    ALV
15-6    KNHB Slotdag Jongste Jeugd
17-6    KNHB selectiedagen oost
Hele agenda
Vandaag jarig
Lydia Gerritsma
Thijs Muller
Babs Voordes
Britt Willems
Laatste verslagen
Nog geen verslagen.