Veterinnen A- MHC Bemmel 800 DA : 1 - 4 

Bemmel - Dames veterinen A 4-1

What happens in Bemmel stays in Bemmel, die uitspraak lijkt met deze uitslag nodig maar is onterecht. 

Jullie geliefde team heeft dit jaar een dubbel doel. Geen landkampioenschap spelen en de fair play award winnen. De fair play award daar zijn we nog niet over uit hoe we die kunnen winnen. Ja geen commentaar op de scheidsrechters, die hebben in het veld gelijk. Ook geen commentaar op de tegenstanders is een belangrijke fair play regel. Ik wil daar aan toevoegen dat appelleren ook in dit rijtje van fair play regels moet komen. 

Hoe we geen geen kampioen worden of plek 2 halen dat is simpel…..… Niet alles winnen. En dan zien we de afgelopen week de tussenstand. Aaaii, samen met Oosterbeek staan we op de eerste plaats. De meeste teams lopen dan over van trots, bellen de krant, zetten het op twitter, vragen onze ouders, partners, kinderen, vrienden, buren, collega’s om te komen kijken. Nee jullie eigen DVA was daar niet zo blij mee. Na wat beraad werd de tactiek duidelijk, af en toe verliezen of gelijkspelen dan blijven we uit de gevarenzone. Maar dat we dan bij Bemmel gelijk de zo hard benodigde verliespunten zouden krijgen, hmmmm met dat idee was ik vanmorgen niet opgestaan.

Het was ff puzzelen voor de opstelling maar met wat creativiteit en flexibiliteit werd de beste opstelling in elkaar geflanst. Onze trouwe lezers weten dat we het over algemeen goed doen als een team heel veel wisselspelers hebben en wij met jullie 11 superhelden het veld betreden. Het eerste kwartier lieten we dat ook zien, en hadden we het spel wel in de hand. Nog niet ons vertrouwde spel maar het leek er wel op. Geen echt grote kansen, maar wel een strafcorner die er net niet in ging. We probeerde te combineren en op de helft van de tegenstander te spelen. Juist, het eerst kwartier liep het wel een beetje en toen ging het voor Greet mis. Zweepslag, en dan weet elke sporter dat je er daarna voor een paar weken uit ligt. Dat was het punt waardoor de balans omsloeg. Snel een andere opstelling maar het werd zoeken en dan duurt de eerste helft lang. Erg lang. Bij Bemmel loopt nr 12, oud hoofdklasse speler, met als enige truc een dummy die niet te stoppen is. En als zij het op de heupen krijgt dan krijgt ze het op de heupen. Dus ook tegen ons in de eerste helft terwijl we zo liepen te zoeken. Het resultaat was met 2-0 de rust in. In de rust werd de nieuwe opstelling doorgesproken en nieuwe afspraken gemaakt over het spel. Dat was wat we even nodig hadden. In de tweede helft speelde we beter maar bleef nr 12 de plaag die we niet overwonnen.  We werden niet echt gevaarlijk maar met onze routine haalde we er wel af en toe een strafcorner uit. Een perfect (al zeg ik het zelf) uitgevoerde zorro en de tweede goal dit jaar van Mirjam. 

Volgende week doen we een nieuwe poging om punten te halen voor de fairplay award.

@Greet sterkte met je blessure.

@Charlotte en Mirjam dank dat jullie mee wilde doen.

 terug naar vorige pagina
Handige schema's
Acties


Jaarplanning
Digitaal wedstrijdformulier

iOS app Android app

Vandaag jarig
Florijn Steegeman
Noƫmi Weideman
Olivier Zernitz
Laatste verslagen
Nog geen verslagen.