Veterinnen A- Enschedese hockeyclub Prinses Wilhelmina DA : 0 - 0 

De kop is er af. Het begin is er. Ja wij zijn weer begonnen en liggen gelijk al op koers. Tenminste als ik de tevreden gezichten gisteren na de wedstrijd zag dan is onze koers voor dit seizoen....... tadadaaaaaa. Mooie en leuke hockeywedstrijden spelen op een hoog niveau en dan met 1 punt naar huis gaan. O ja af en toe winnen mag dan ook wel weer want meer scoren dan de tegenstander vinden we ook wel weer leuk. Onze trouwe lezers snappen inmiddels al dat we dit jaar weer een poging doen om niet op plek 1 te komen. Het is niet zo dat we niet willen winnen en diep in ons hart zijn we er ook wel een beetje trots op als we weer kampioen* worden. Maar om dan weer naar het landskampioenschap te gaan en daar tot de conclusie te komen dat de strijd om plek 5 of 6 eigenlijk het beste gelijk de eerste wedstrijd kan zijn, tja dat hoeft niet meer voor ons. Dus ons doel is geen landskampioenschap en elke plek in de competitie is dan goed, behalve de laatste want plek want we willen ook niet degraderen. Het doel is dan duidelijk en dan de eerste wedstrijd. 

Gelijk tegen PW, een tegenstander van kaliber. Normaal gesproken een tegenstander die we liever wat later in het seizoen treffen want wij voelde de zomervakantie nog wel in de benen. Of waren het de twee goede trainingen van Heleen. Gelukkig had PW ook nog niet veel getraind, was ook een beetje hun excuses dat ze aan het einde van de eerste helft bijna niet meer konden lopen. Maar ja wij hadden ook niet veel getraind maar konden nog wel lopen. Dus slecht excuus. Het eerste kwartier waren we hard op weg om PW in het zadel te zetten voor winst maar zoals gewoonlijk herstellen wij van een slap begin en krijgen daarna de overhand in het spel. Dat patroon zit er al seizoenen bij ons in en ook dit seizoen ging het weer lopen. De spelpatronen kwamen terug, het tikkietakkie, sneller spelen (het mag nog wat sneller maar daar trainen we dan weer op), en natuurlijk werd PW ook moe. Wij kwamen dus beter in het spel, er werden wat handiger strafcorners geritseld, een tip in vloog er bijna in en we werden gevaarlijker. De rust kwam als een verademing voor PW terwijl wij net op stoom waren. Na de rust gingen we vrolijk verder en werden nog gevaarlijker maar helaas de tip ins, de hoog ingebrachte bal, de strafcorners, alles ging er niet in. Ook wel een beetje door veel mooie reddingen van de keeper van PW. Gelijkspel was misschien wel terecht gezien het totale spelbeeld van de wedstrijd maar gezien alle kansen vond ik het wel jammer dat er niet eentje in is gegaan.

Dus nog geen namen voor de topscoorderslijst. Volgende week tegen Kromhouters uit weer kans. En alle supporters die mee gaan worden getrakteerd op wat lekkers.

 

* redactie van DHV magazine we snappen dat jullie er automatisch van uit gaan dat wij weer kampioen worden maar afgelopen seizoen zijn wij verdiend tweede geworden. terug naar vorige pagina
Handige schema's
Acties


Jaarplanning
Digitaal wedstrijdformulier

iOS app Android app

Vandaag jarig
Ceddric Koekenbier
Rob Koops
Rob Koops
Kees van der Veldt
Raymond Zantinge
Laatste verslagen
Nog geen verslagen.