Veteranen C- HC Ares HB : 2 - 3 

.... veteranen C ontwaakt uit haar winterslaap

Afgelopen maandag 5 maart werd er weer ge-appt, of we allemaal aanwezig wilden zijn om 13:30 uur voor een wedstrijd in Apeldoorn tegen Ares. Een aantal heren begonnen die avond al lekker te trainen, maar plots bereikte ons het nieuws dat onze vaste keeper er niet bij kon zijn. Wat nu? Er werd rondgekeken, rond gevraagd ... ja, we hebben het; Joost Bronsvoord(oud H2 speler en fanatiek trimhockeyer) was opgevallen op maandagavond. Zou hij willen keepen? Één poging was er voor nodig, het antwoord was gelijk "Ja". Toen nog een outfit, Joost is vrij groot en breed; maar ook dat was snel geregeld. De outfit van Sander(keeper H3) kon geleend worden, waarvoor dank. Zo gezegd zo gedaan, het team was compleet. na de voorbereidende trainingen; voor de één op het veld, voor de ander in de kroeg, werd het zondag:
Om half 1 verzamelen bij de Mac om zo door te rijden naar de hockeyclub Ares. Het talent, te weten Mannes Prinsen(uit JC1) was ingevlogen om Bronsvoord in te slaan. Half twee stipt begon de wedstrijd, voldoende wissels waardoor we het tempo hoog konden houden. We begonnen goed, helaas kwamen we achter met 1-0, maar veteranen C bleef door knokken en met resultaat; een strafcorner. Zou de ingestudeerde variant werken, "JA" ..  het werd 1-1!  Ares kreeg opnieuw kansen, een klein foutje achterin werd fataal waardoor het weer 2-1 stond, het werd een echte wedstrijd met combinaties tussen Jeroen, Huib en Lennie .. dit zag er mooi uit! En iets dat er mooi uit ziet moet beloond worden, toch? Na wederom zo'n prachtige combinatie belandde de bal voor de voeten van Lucas ... hij haalde uit.. de bal vloog .. het net fibreerde ... 2-2
We begonnen gewoon lekker te spelen, helaas nog één uitbraak van Ares welke leidde tot een een strafbal .. maar dan hebben wij Bronsvoord .. de macht zoals alleen keeper Hans van Breukelen dat kon .. dat knipoogje .. wetend wat de speler gaat doen .. Bronsvoord heeft 'm. Het geluk kon niet meer op!
RUST
In de tweede helft werd de strijd heviger, ergenissen na beslissingen van de scheidsrechter deden het spel niet ten goed komen. Toch creeërden we kansen, maar Ares kreeg ook kansen. Dankzij goed keeperswerk wisten we het op 2-2 te houden, het einde van de wedstrijd naderde. Lennie nog één keer naar voren, en ja ... of toch .. neeeeeeee (het was zo mooi geweest). De laatste beslissing van die ene scheidsrechter werd ons vervolgens fataal, in de allerlaatste seconde(of was de tijd al om, we zullen het nooit weten) ... 3-2 verlies. Dit voelt zuur, het voelt alsof je erin gefloten bent, erbij genaaid bent, of maakte Ares er gewoon handig gebruik van en lieten wij ons te veel opnaaien door de scheidsrechter. Zoals Mannes, dat top talent uit JC1, na de wedstrijd zei:"dit is niet leuk meer, maar bij ons krijgen wij gewoon de tijd niet om ons te ergeren aan de scheidsrechter; je moet gelijk klaar staan". Misschien is dat de les voor volgende week, thuis tegen Avanti. Het seizoen is weer begonnen, op vele mooie zondagen.
Was getekend, Jasper V.i.o. (Veteraan in opleiding) terug naar vorige pagina
Handige schema's
Acties


Jaarplanning
Digitaal wedstrijdformulier

iOS app Android app

Agenda
31-3    Deventer MC1 - HCDB MC1
11-4    Sport stars
12-4    koningsspelen Wizard
18-4    Sport stars
18-4    AHC MD3 - DHV MD5
20-4    KNHB trainingsstage
25-4    Sport stars
9-5    Sport stars
Hele agenda
Vandaag jarig
Wim van Beerendonk
Josephine Geurts
Jesper Leeuwenkamp
Laatste verslagen
16 mrt - Meisjes A2 vervolg