Vorige

Operatie vervanging doek blaashal voltooid

27-5 Nieuws

Afgelopen woensdag 26 mei was het dan zover. Rond 18.00 uur stonden zo’n 25 vrijwilligers klaar om de handen uit de mouwen te steken voor het vervangen van de lichtdoorlatende doek van de blaashal voor een zonwerend en lichtdicht doek.  Met deze actie wordt ongewenste opwarming van de lucht in de blaashal voorkomen en kan de hal nagenoeg ‘jaarrond’ gebruikt worden.

De klus bestond uit het verwijderen van het zware stalennet en de buitenste huidbedekking om daarna -met de inmiddels aangezwelde groep van 35 vrijwilligers- het noppenfolie en de onderste laag recht te leggen,  de nieuwe tweelaagse halbekleding uit te rollen, uit te vouwen en het stalennet er weer eroverheen te tillen, weer goed te leggen en vast te maken. Om acht uur kon de generator al weer aan om lucht in de hal te blazen. Hierna binnen de lampen ophangen, buiten (in de regen ) de halbekleding goed te trekken en zo stond om negen uur ’s avonds de blaashal weer fier overeind. 

Buiten licht, binnen pikkedonker, dat was de bedoeling en daar gaan we straks weer mooi gebruik van maken!

Mooi om te zien hoe een grote groep van vrijwilligers, leden en ouders, samen deze fysieke klus hebben geklaard. Alle vrijwilligers ontzettend bedankt voor jullie hulp!!!

Namens DHV, de zaalhockeycommissie

 
27-5-2021