Vorige

Een paar aandachtspunten voor iedereen

22-4 Nieuws
Het tweede deel van het seizoen is al een aantal weken onderweg en we treffen elkaar gelukkig weer volop op en langs de velden. Graag brengen we hierbij nog een aantal zaken onder de aandacht, zodat we het seizoen ook goed af kunnen sluiten:

Veel teams hebben te maken met een krap aantal spelers en veel uitvallers vanwege allerlei oorzaken, waardoor er veel wordt geleend, er veel verzoeken zijn voor verplaatsingen en er last minute afgelastingen zijn geweest. Hiervoor gelden regels en daar is de bond streng op. Het verzoek hierbij dus om in dat soort gevallen de regels van de bond erbij te pakken. 
Een aantal belangrijke punten hieruit zijn dat een wedstrijd in onderling overleg met tegenstander en bond (via het wedstrijdsecretariaat) altijd eerder gespeeld mag worden. Voor niet landelijk spelende teams mag het ook erna, maar uiterlijk voor de volgende speeldag. De bond gaat er bij een club van onze grootte vanuit dat we van elkaar kunnen lenen. Dit moet dus maximaal worden geprobeerd. Zijn er last minute nog afmeldingen en kan er niet geleend worden, dan moet je met minimaal 8 spelers gewoon spelen. Eventueel kan je dan met de tegenstander afstemmen dat zij ook met minder spelen.

Wanneer je als scheidsrechter wordt ingedeeld bij een wedstrijd, maar op dat moment niet kan, dan zorg je zelf voor vervanging. Bij overmacht situaties kan afstemming worden gezocht met de scheidsrechterscommissie.

Voor aanvang van de wedstrijd moeten de spelers op het wedstrijdformulier worden ingevuld. Na de wedstrijd kan dit niet meer. Wekelijks zijn er vele teams die dit niet hebben ingevuld. Ook komt het voor dat de standen niet zijn ingevuld door coaches (bij jongste jeugd) of scheidsrechters of dat de formulieren niet zijn goedgekeurd. Graag aandacht hiervoor.

DHV heeft sportief gedrag op en naast de velden hoog in het vaandel staan. We zijn ontzettend blij dat er weer volop kan worden aangemoedigd vanaf de kant, zolang dat maar positief is en niet op de persoon. Hockey moet vooral ook leuk zijn. Helaas heeft een bezoekend team laatst een slechte ervaring bij ons gehad, doordat er nare dingen werden geroepen tegen spelers. Dat betreuren wij ten zeerste en vinden wij niet acceptabel. We gaan er vanuit dat dit een incident betrof, maar willen jullie toch vragen hier alert op te zijn en elkaar hier ook op aan te spreken indien nodig. 

Meer lezen? u kunt altijd op de site van de KNHB terecht klik hier
 
22-4-2022