Vorige

DHV Zaal JC1 2e van Nederland! Heel DHV is trots!

9-2 Nieuws

Wat een indoorseizoen was dat!


DHV geel zo zag Topsportcentrum Rotterdam er uit tijdens het NK zaal 2020 op zaterdag 8 Februari jl. De enorme tribune in TSH2 was grotendeels geel gekleurd! Voor het eerst in ruim honderd jaar wist een zaalteam van onze club zich te plaatsen voor de finale van het Nederlands Kampioenschap. De voorafgaande week was ook HockeyNL de spreekbuis van de KNHB en alle hockeyfans geel gekleurd in plaats van traditioneel; rood, blauw of groen. 

 

Het begon aan de vooravond van de poule fase van het Nederlands Kampioenschap 1 Februari jl. Een HockeyNL interview met Ed van Orden, clubicoon en de coach/trainer van de ZJC1 was optimistisch gestemd over de kansen van de talentvolle C jongens om zich te plaatsen voor de finale van het NK. 

 

In Arnhem verliep de poulefase zoals in een spannend jongensboek, eerste wedstrijd verliezen van de zaal finalist van 2019 Schaerweijde. Daarna vol aan de bak tegen die andere ploeg in het geel, de jongens van Den Bosch, een overwinning volgde waardoor de ZJC1 van DHV zich plaatste voor de kruisfinales. Een zware opgave want de winnaar van de andere poule was Cartouche en zij hadden in de poulefase regerend Nederlands Kampioen (2019) SCHC verslagen. Een stevige krachtmeting volgde waarbij de ZJC1 kans kreeg te laten zien dat ze echt een lekker potje kunnen zaalhockeyen. De winst op Cartouche maakte een stroom aan geel gekleurde publiciteit los, eindelijk weer eens een club van buiten de bekende top 10.

 

Voor alle leden en liefhebbers die tijdens één van de thuiswedstrijden of trainingen in onze Indian Maharadja Dome de ZJC1 hadden zien spelen of trainen was het geen verrassing hier waren echte liefhebbers aan het werk, met prachtige turns, oogstrelende tip ins en keiharde sleeppushes werd iedere tegenstand vakkundig geneutraliseerd. In de topklasse competitie werden door het team bijna 100 doelpunten gemaakt in acht duels. Eerste in de poule betekende plaatsing voor het district kampioenschap Noord & Oost Nederland, twee weken geleden 26 Januari werd er gewonnen van NMHC in de kruisfinale en daarna was AMHC als finalist opnieuw de tegenstander, voor de derde keer op rij werd de ploeg uit Apeldoorn verslagen en werd de ZJC1 kampioen van Noord & Oost Nederland en plaatste ze zich voor de poulefase van het Nederlands Kampioenschap in Arnhem.

 

Zaterdagochtend 8 Februari om 07:15 uur verzamelde de jongens zich bij DHV om samen met de teambegeleiding in een door het bestuur ter beschikking gestelde mini bus naar Rotterdam te reizen. Klokslag 9:00 uur stopte de bus voor het Topsport Centrum Rotterdam en gingen de jongens naar binnen om de finale van het NK te spelen. 

 

10:50 uur de start van de finale wedstrijd, Schaerweijde JC1 - DHV JC1, met honderden enthousiaste voornamelijk geel gekleurde supporters op de tribune en vele fans en supporters die online via YouTube de wedstrijd volgde. Misschien moeten we het laten bij de woorden van HockeyNL journalist Sander Collewijn, over de wedstrijd moeten we het verder niet meer hebben. Wat een entourage, wat een sfeer, wat een ervaring! Gewoon 2e van Nederland geworden, wat een uitzonderlijke prestatie! Van harte gefeliciteerd. 

 
9-2-2020 Bijlage