Bedrijfshockey 

Wat is de stichting Bedrijfshockey Stedendriehoek (SBS)? 
De stichting Bedrijfshockey Stedendriehoek is een onafhankelijke stichting, die de bedrijfshockeycompetitie in de regio Stedendriehoek (Apeldoorn, Deventer, Zutphen) regelt.

Wat is bedrijfshockey? 
Bedrijfshockey is een regionaal of lokaal georganiseerde hockeycompetitie tussen teams van bedrijven, non-profit organisaties, diensten en beroepsgroepen. Gespeeld wordt er op doordeweekse avonden op velden van reguliere hockeyclubs. De bedrijfshockey competitie staat los van de bij de KNHB aangesloten clubs. Spelers van bedrijfsteams zijn echter wel - speciaal - lid van de KNHB en kunnen als zodanig gebruik maken van de kennis van de bond. Het type competitie hangt af van de grootte van een regio en de doelstelling per regio. In veel, grote regio's wordt gespeeld in aparte, prestatie-gerichte en recreatieve poules. Voor SBS geldt, dat recreatie voorop staat bij bedrijfshockey. Er wordt gespeeld met mixed teams (zie ook teamsamenstelling).  

Waarom bedrijfshockey? 
Bedrijfshockey biedt de mogelijkheid om op sportieve wijze de naam van uw bedrijf uit te dragen. Daarnaast is het de ideale manier om informele contacten te leggen met andere bedrijven of organisaties. Maar bovenal kunnen deelnemers aan bedrijfshockey buiten werktijd de eigen collega's beter leren kennen. Het sociale aspect is bij bedrijfshockey belangrijk. De competitie zal dan ook bij voorkeur geconcentreerd zijn op de velden van een vereniging, waar de teams tegelijk kunnen spelen.

Voor wie is bedrijfshockey?
Binnen het bedrijfshockey in Nederland zijn ruim 11.000 spelers en speelsters vanaf 18 jaar en ouder actief. Deze groep bestaat uit een mix aan alle denkbare niveaus. Iedereen is welkom: ervaren hockeyers, ex-hockeyers en ook beginners. Ervaring met bal en stick is aan te bevelen.

Welke teams kunnen meedoen? 
Bedrijfshockey suggereert dat alleen bedrijven en instellingen aan deze competitie kunnen deelnemen. Niet ieder bedrijf zal in staat zijn om elf spelers/speelsters op te stellen. Bedrijven en/of instellingen kunnen ook gezamenlijk een team samenstellen en inschrijven bij de SBS. Een goed voorbeeld is het team uit Gorssel, dat meedoet onder de naam "Gorssels gemengd koor". Geen team, toch graag meespelen? Individuele speelsters/ spelers kunnen zich voor een team opgeven bij het wedstrijdsecretariaat.

Wat is de teamsamenstelling?
Per team spelen er maximaal 9 heren mee. Aan het aantal meespelende dames is geen maximum gesteld (mits het totale aantal spelers neer meer dan 11 is). Kan een team niet voldoen aan de minimale eis van 2 dames, dan speelt dat team met minder spelers! Met uitzondering van teams die de spelers op basis van hun herkomst onder meer uit de jeugd betrekken, is de regel dat deelnemers aan de bedrijfshockey competitie minimaal de seniorenleeftijd dienen te hebben. Aan de bovenzijde is vooralsnog geen limiet gesteld. 

Voordelen bedrijfshockey
Recreatief hockey op een van de mooiste hockey locaties van Nederland Informele contacten leggen met andere bedrijven. Een gezond avondje sporten Collega's buiten werktijd beter leren kennen. Op een sportieve en sociale manier de naam van het bedrijf uitdragen.

Contactgegevens volgen nog.
  
Handige schema's
Acties


Jaarplanning
Digitaal wedstrijdformulier

iOS app Android app

Agenda
24-6    MA1
26-6    MA1
26-6    Dames trim woe
1-7    MA1
3-7    MA1
6-7    MA1
8-7    MA1
10-7    MA1
Hele agenda
Vandaag jarig
Lynn Haarsman
Gijs van der Hoeven
Dorien Huyer
Gideon Karsten
Dorien Kleverwal
Livia Leerink
monique van lieshout
Liza Lommen
Inez Neppelenbroek
Monique Rogier
Daniela Talamini
Julian Wevers
Laatste verslagen
Nog geen verslagen.