Vorige

Dames 1 weer op volle kracht vooruit

23-4 Nieuws
Lieve volgers,

We zijn een tijdje van de radar geweest watbetreft wedstrijdverslagen. Nu heeft het ons drie weken op rij ook niet helemaal meegezeten.

Het begon bij een best wel goeie pot van onze kant tegen de nummer 3 GHBS, waar het geluk net niet onze kant op viel (1-0 verlies).

Vervolgens een dramatische wedstrijd op eigen veld tegen directe concurrent EHV die we duidelijk in het rijtje offday-wedsrijden kunnen zetten (0-4 verlies).

Om tot slot de schouders er weer onder te zetten tegen een andere directe concurrent USHC met een wedstrijd die vrij gelijk opging, tot het kwartje opnieuw de verkeerde kant op viel (2-1 verlies).

Kortom, drie weken met ontzettend veel leermomenten en toch ook wel frustratie die we moesten gaan omzetten in motivatie.

Afgelopen zondag was Gron. Studs (de huidige nummer 12) bij ons op bezoek. Een wedstrijd waarbij we opnieuw konden laten zien hoe goed we eigenlijk kunnen hockeyen, alleen was het gelukkig nu wel met de drie punten als eindresultaat.

Vanaf minuut één zaten we er bovenop bij de dames van Gron. Studs, en waren we duidelijk conditioneel en hockeyend beter. Hiermee creëerden we een snelle 2-0 voorsprong in het eerste kwart door doelpunten van Nina en Hannah.

Het tweede kwart lieten we ons een beetje meesleuren in de chaos die de dames van Gron. Studs creëerden. In het derde en vierde kwart was het dus zeer belangrijk voor ons om weer vanuit rust en balbezit te hockeyen gezien we de bovenliggende partij waren. Julia dacht in het derde kwart net iets anders over de term rust want die zag Ellis helemaal vrij in de cirkel en nam de bal op ontzettend hoog tempo waardoor de dames van Studs uberhaupt geen tijd hadden om zich om te draaien. Wat volgde? Een mooie tip-in, 3-0!

Het vierde kwart startte met een onscherp moment van onze kant en daar vloog dan toch de 3-1 erin. Zwaar onnodig maar toch echt onze eigen fout….

Gelukkig herstelde we ons snel en scoorde Nina de 4-1 met een strafbal waarna we de wedstrijd prima hebben uitgespeeld met elkaar.

Komende weken staan ons nog wat mooie wedstrijden te wachten gezien handhaving nu heel heel dichtbij is, en we dit als doel hebben gesteld aan het begin van het seizoen. Of we nu uit of thuis spelen, support is altijd welkom! (Mocht je je dus op je brakke zondag na koningsdag vervelen? We zien je in Weesp!)

Dan nog even een paar spreuken van de afgelopen maand:

✨Op zondag richting Groningen vind je meer dode dieren op de weg dan auto’s. ✨

✨Veerkracht is mogelijk als je betekenis kunt toekennen aan je ellende – Wijnand Went die een mooi stukje had gelezen ergens net na de wedstrijd tegen EHV. ✨

✨Soms is de verbetering van het spel en het plezier wat je daaruit haalt belangrijker dan het reultaat. ✨

✨Geen spreuk maar wel goed nieuws tegen Gron. Studs onze wedstrijdselectie was tegen Studs na een lange tijd weer eens compleet. Nu we weer compleet zijn, een mooi moment om onze invallers van afgelopen paar weken in het zonnetje te zetten gezien we zonder jullie toch echt wel een te kleine selectie hadden bij deze wedstrijden. Dankjulliewel lieve dames jullie zijn toppers!!!✨